DETTA LOVAR VI!

 

Viktig information om ditt bostadsköp.

För att du ska kunna känna dig extra trygg i ditt köp av bostad lovar vi:

 • Du som köper en lägenhet i ett tidigt skede har goda möjligheter att sätta en personlig prägel på din bostad. Du kommer att ha möjlighet att göra inredningsval såsom köksluckor,bänkskivor, badrumsinredning, kakel, golv med mera. Vi erbjuder dig ett personligt möte där vi går igenom dina önskemål.
 • Under byggtiden får du som kund regelbunden information där vi bjuder in till visningar och ger dig löpande information för att kommande inflyttning ska gå så enkelt som möjligt.
 • Slutbesiktning utförs av en opartisk besiktningsman. Efter att huset slutbesiktigats ger Hökerum Bygg en entreprenadgaranti som gäller i 5 år.
 • Hökerum Bygg garanterar vid tillträdet föreningens ekonomi och intäkter genom att gå in och köpa eventuellt osålda lägenheter.
 • Byggnaden är mycket energieffektivt och därmed ett smart val ur både miljöaspekt och uppvärmning.

Vi vill möjliggöra att det ska vara enkelt för alla boende i våra hus att leva klimatsmart och vi klimatkompenserar för alla bostadsrätter vi bygger. Mer info här.

Med en konstruktion helt fri från organiska material blir resultatet ett hus fritt från fukt och som kräver minimalt underhåll. Fasaden kan vara klädd med trä eller puts, men bakomliggande konstruktion är helt oorganisk.

 

GRÖNT ANSVAR

 

Hökerum Bygg går den hållbara vägen. Vi klimatkompenserar för allt vi bygger.

Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang.

Att klimatkompensera är vårt sätt att ta ansvar för den miljöpåverkan vår produktion har.

Klimatkompensationen genomförs genom att vi stödjer två olika klimatprojekt i utvecklingsländer.

Projekten är valda med omsorg. Resultatet genererar både reducering av växthusgasutsläpp och verkar samtidigt

för bättre villkor för lokalbefolkningen både ekonomiskt, socialt och miljömässigt där projekten drivs.

På så vis kompenserar Hökerum Bygg för de utsläpp i byggprojekt som inte går att undvika. Vi kombinerar därmed regionalt

och globalt ansvarstagande och är stolta över att alltid kompensera för produktionen av våra bostäder.

shutterstock_567301936_WEBB.jpg
 
 

Fakta:

Från och med mars 2016 klimatkompenserar Hökerum Bygg för alla producerade bostadsrätter.

De två klimatprojekt som vi valt att stödja är:

Distribution av energieffektiva vedspisar till Indien som certifieras inom ramen för Gold Standard som stöds av bl.a. WWF. Spisarna ger familjer ett bättre liv genom att förbränningen är väsentligt effektivare än matlagning över öppen eld. Människorna får en hälsosammare inomhusmiljö, mängden bränsle som går åt halveras och mängden koldioxid som släpps ut minskas markant.

Urskogsbevarande åtgärder i Zimbabwe som drivs inom ramen för UN-REDD Programmet. Även det här programmet tar stor hänsyn till människors livsmiljö i närområdet.

Dessa projekt gör vi i ett samarbete med South Pole Group. Ett företag som uteslutande jobbar med klimat och hållbarhetslösningar i stora delar av världen med bl a F.N som samarbetspartner.

Läs mer om South Poles insatser här.

Vi har även som första byggbolag i Sverige nominerats till Breem Awards – en av de mest krävande typer av miljöcertifiering man kan få.

BREEAM är världens främsta bedömningsmetod och klassificeringssystem när det gäller byggnader och miljö.

BREEM används för att certifiera nyproducerade byggnader och byggnadens miljöprestanda bedöms inom ett antal olika områden. Till exempel bedöms och poängsätts byggandens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering. BREEM certifieringen har tillämpats vid våra projekt Ankarparken och Skeppsträdgården, bägge placerade i Västra Hamnen i Malmö Läs mer här.

 
 
ursvik+hemsida+hållbarhet+1+WEBB.jpg
 
 

VI BYGGER I BETONG – DET KÄNNS TRYGGT.

 

Att bygga i betong ger följande fördelar:

 • Inga inbyggda organiska material. Resultatet är fuktfritt boende med minimalt underhåll.
 • Betong är ljudisolerande vilket ger en behaglig inomhusmiljö.
 • Husen är värmetröga. Det innebär att även om temperaturen växlar kraftigt utomhus (t.ex mellan dag och natt) blir det endast små temperaturskillnader inomhus. Det ger en jämnare värme och lägre energiåtgång.
 • Lång hållbarhet.
 • Brandsäkra byggnader.
 • Vi installerar fjärrvärme och bergvärmepump i huset. I kombination med betongväggarna ger det låga uppvärmningskostnader.
_ML33822_Webb.jpg