Läget

 
Laget_Webb.jpg
 

Upptäck Nyatorp

 


Bara några minuters promenad från Halmstads stadskärna ligger de lummiga kvarteren Nyatorp.
Charmigt inbäddat finns här en blandad bebyggelse med villor, flerfamiljshus, bostads och hyresrätter.
Nyatorps popularitet och dragningskraft beror mycket på dess läge, här har man promenadavstånd till det mesta. Nöje, kultur och shopping inne i city, sport, mässor och andra evenemang i Arenahallen och avkopplande naturupplevelser uppe på Galgberget.
I området ligger också Linnéparken. Parken är det senaste tillskottet av centrumparker i Halmstad och vänder sig till en bred allmänhet. Här erbjuds det olika spontana aktivitetsmöjligheter såsom basket, bollspel, bmx-cykling, boule, hundrastgård, lekplats med mera. Parken är inte bara en härlig grön oas utan fyller också en viktig funktion för de boende, då här finns plats för avkoppling, samvaro, spel och lek.
På Nyatorp bor man lite sådär mitt i smeten men ändå privat. Citystämning, men ändå lugnt.. Med andra ord, ett mycket populärt och eftertraktat område.

 

Upptäck Centrum

 

Halmstad med sina tre hjärtan ligger vackert på ömse sidor om den slingrande ån Nissan. I centrum finns en vacker stadsmiljö med blandad bebyggelse. Allt från modern och stilren arkitektur till pittoreska kvarter med charmiga låga tegel –och korsvirkeshus.
City erbjuder såklart ett rikt shoppingutbud men också mysiga restauranger, dansanta nattklubbar, charmiga uteserveringar, inbjudande parker, fina rekreationsmiljöer och mycket, mycket mer.
Centralpunkten är Stora Torg med Carl Milles fontän Europa och Tjuren från 1926 som stoltsera mitt på torget. Här finns en liten men ack så genuin torghandel där man bland annat kan handla med sig vackra blommor hem. Runt Stora Torg ligger också Halmstads rådhus och stadens enda medeltida byggnad, Sankt Nikolaikyrka, en hallkyrka i tegel från 1300-talet.
Ett stort utbud inom hälsa och samhällsservice finns också i stadens centrum, bland annat banker, apotek, skolor, bibliotek, vårdcentral, tandvård, förskola och äldreboende. Även Halmstads sjukhus ligger inom gångavstånd.
För avkoppling och få en stund i lugn och ro kan man slå sig ner i Norre Katts park, vilken till ytan är den största centrala parken i Halmstad. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser, land annat boulespel, promenadslingor och stora gräsytor där det finns plats för allt från en lunchsiesta i solen till en fotbollsmatch efter jobbet. Sommartid är rotundan med caféverksamhet öppen och andra attraktiva inslag i parken är de magnifika magnolia-rhododendron- och azaleabestånden, den fina fontänen och en damm med rikt fågelliv.
Även till promenadstråket kring Nissan är det nära, perfekt för en joggingtur, en lugn promenad eller varför inte slå sig ner vid vattnet på morgonkvisten och se hur staden sakta vaknar till liv, en lisa för både kropp och knopp.
Ska man från eller till staden gör man det enkelt genom att gå till tågstationen, busscentralen eller genom att ta en buss eller taxi till flygplatsen.
Centrum är stadens hjärta och både dag som natt känner man stadspulsen slå. Söker man cityliv kryddat med livskvalité och en nypa bekvämlighet, då har man hittat helt rätt –Halmstad centrum.
Kommunikationer
Från Gjutarens Hus är det promenadavstånd till både bussterminalen och tågstationen.